Този прекрасен имот може да бъде Ваш!


Продават се четири собствени атрактивни парцела по 6.250 кв.м. в местност Зеленка, с. Българево, община Каварна, между с. Българево и нос Калиакра. В непосредствена близост се строи ваканционно селище. Седма категория, до ток, вода и газ. Идеални за построяване на ваканционно селище. Парцелите се продават заедно или поотделно. Номера по скица 15, 16, 17, 18. Приложена е скица на местност Зеленка, за да се запознаят потенциалните инвеститори с местоположението на парцелите.





Повече информация за с. Българево:
Село Българево се намира в североизточна България близо до нос Калиакра, община Каварна. Селото е с население от близо 1500 души, уютно, красиво и приятно място за почивка. Намира се в близост до КК „Русалка“, местността Дълбока с известната мидена ферма, както и местността Болата-шест километров криволичещ каньон,с меняща се растителност,с пещери,блато с редки птици,заършващо с малко красиво заливче в близост до нос Калиакра.Описано за първи път през 19-ти век от братя Шкорпил. В последните години село Българево разви своята инфраструктура, увеличи предложенията си за престой в много частни квартири, предлагащи много добри условия. Известна културна забележителност до село Българево е Нос Калиакра. Характеризира се с богати растителни и животински видове. За запазване на резервата, източниците на животински и растителен свят, селото е включено в българо-швейцарска програма за опазване на околната среда.
Калиакра е дълъг и тесен нос на българското северно черноморско крайбрежие, в най-югоизточната част на Добруджанското плато. Намира се в близост до село Българево, на 12 км от Каварна и на 60 километра североиточно от Варна. Носът е вдаден на 2 км навътре в морето и наподобява полуостров, представлява природен и археологически резерват и един от Стоте национални туристически обекта. По десният бряг на нос Калиакра, от крепостта се спуска алея до изградения в една от пещерите оригинален двуетажен ресторант със 160 места в пещерата и 200 места на открито. Втора алея отвежда туристите към друга, по-малка пещера, в която е разположен музей с ценни археологически експонати. През август 2006 г. нос Калиакра е оборудван със система за художествено осветление, състояща се от над сто цветни прожектора, което го превърна в красива нощна морска атракция.